موارد علمی

پماد تبخال| 10 روش درمان تبخال

پماد تبخال

پماد تبخال| 10 روش درمان تبخال

تبخال یک بیماری ویروسی مسری است که ممکن است که در جریانات مختلفی وارد بدن ما شده و سبب ناراحتی ما شود.

این بار در داروماکت قصد داریم شما را بیشتر با این ویروس مسری آشنا کنیم.

تبخال چیست؟

تبخال نوعی ویروس است که قادر است تمامی نواحی مخاطی بدن را تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز تاول هایی کوچک و زخم شود. این ویروس که درمانی ندارد ممکن است مدت ها پیش وارد بدن فرد شده باشد اما سبب ایجاد علائم نشود.

راه های انتقال این ویروس

به طور کلی این ویروس می تواند از طریق تماس مستقیم با یک فرد آلوده یا بزاق منتقل میشود، حتی زمانی که فرد دیگر مبتلا به هیچ گونه تاول و تبخالی نباشد.

دلیل بروز تبخال

به طور کلی قریب به 90 درصد مردم جهان به ویروس تبخال مبتلا می باشند اما ممکن است هرگز علائمی از خود نشان ندهند؛ استرس عاطفی، خستگی، تغییرات هورمونی( به خصوص در دوران قاعدگی)، تب، آسیب های پوستی و قرار گرفتن در معرض نور قوی آفتاب موجب واکنش این ویروس و شیوع این نوع بیماری میگردند.

علائم تبخال چیست؟

همانگونه که اشاره شد شاید فرد مبتلا تا مدت ها هیچ علائمی از خود بروز ندهد اما در صورت بروز این علائمی همچون تاول، زخم، درد هنگام ادرار، تبخال و ترشحات واژینال از دسته واکنش های بدن نسبت به این ویروس می باشند.

درمان خانگی تبخال

به طور کلی تبخال درمان خاصی ندارد اما می توان با انجام کار هایی این علائم را از بین برد.

درمان تبخال با سیر

پماد تبخال

سیر با وجود بد بو بدنش همیشه به دلیل خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی که دارد در میان همه محبوب بوده است سیر می تواند در کاهش التهاب های تبخال و رفع مشکل به شما کمک کند. برای این کار شما باید به مدت 3 تا 5 بار در روز یک سیر را نصف کرده و آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی تب خال خود اعمال کنید.

پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن یک راه درمان برای تببخال می باشدبرای این کار شما باید یک تکه پنبه را آغشته به پراکسید هیدروژن 3 درصد کرده و برای چند دقیقه روی تب خال خود اعمال نمایید. این درمان را هر چند ساعت یکبار تکرار کنید تا تاثیر آن را بر ضد عفونی و خشک شدن تب خال خود ببینید.

ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان به دلیل داشتن یک ماده فعال به نام گلیکیرهیزن دارای خواص ضد التهابی می باشد از این رو استفاده از این گیاه می تواند به درمان تبخال شما کمک کند همچنین اگر مبتلا به ویروس تبخال می باشید با نوشیدن چای ریشه شیرین بیان این ویروس را به صورت غیر فعال در بدن خود نگهدارید.

برای استفاده از ریشه شیرین بیان برای درمان تبخال باید چند بار در روز یک قاشق غذاخوری پودر ریشه شیرین بیان را با نصف قاشق چای خوری آب ترکیب کرده و سپس پنبه را به این ترکیب آغشته نمایید و روی تبخال خود بمالید تا به نتیجه دلخواه دست پیداکنید.

بادرنجبویه

بادرنجبویه حاوی تانین و پلی فنولیک است که به آن اثرات ضد ویروسی می بخشد همچنین سبب جلوگیری از پیشروی عفونت و تسریع روند درمان تبخال می شود. شیوه مصرف آن بدین صورت می باشد که روزانه 3 الی 4 لیوان از دمنوش بادرنجبویه را نوشیده و یا روغن بادرنجبویه را 4 تا 5 بار در روز مستقیما روی تب خال خود اعمال نمایید.

شیوه دم نمودن بادرنجبویه بدین صورت است که کافیست یک تا دو قاشق چای خوری از برگ های خشک شده بادرنجبویه را در یک لیتر آب داغ بریزید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد و بنوشید.

شیر سرد

شما می توانید از شیر همچون پماد تبخال طبیعی استفاده نمایید چرا که شیر خالص دارای ایمیونوگلوبولین و نوعی چربی به نام منوکاپرین با اثرات ضد ویروسی می باشد که همه آن ها در کنار هم سبب کاهش سوزش های ناشی از تبخال و درمان آن میگردند.
برای اینکار کافیست یک الی دو بار در روز یک تکه پنبه را در شیر سرد بخیسانید، آن را در محل تبخال اعمال نمایید و حدود 10 دقیقه بعد بشویید.
علاوه بر این ترفند نوشیدن شیر خالص نیز مفید است، زیرا حاوی لیزین می باشد و سبب پیشگیری و درمان تبخال می گردد.

گیاه اکیناسه

اکیناسه، یک گیاه قوی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و اثرات ضد ویروسی دارد. تحقیقات نشان داده است که گیاه اکیناسه می تواند به درمان تب خال کمک کند.

برای استفاده از این گیاه جهت درمان تبخال کافیست عصاره اکیناسه را روی تب خال خود اعمال کنید. همچنین شما می توانید چای اکیناسه را بنوشید یا آن را به صورت تنتور یا کپسول مصرف کنید.

دقت داشته باشید که مصرف بیش از اندازه اکیناسه هم مانند هر گیاه دارویی دیگری می تواند مضر باشد از این رو بیش از 8 هفته از آن استفاده نکنید همچنین با پزشک خود در رابطه با تداخلات داروییتان با این گیاه سوال نمایید.

آلوئه ورا پماد تبخال

پماد تبخال

آلوئه ورا یک پماد تبخال طبیعی است؛ این ژل ضد باکتریا و ترمیم کننده به بهبود دهنده تبخال می باشد از این رو شما می توانید از آن برای کاهش التهابات ناشی از تبخال و بهبود آن استفاده نمایید.

شیوه مصرف آلوئه ورا برای درمان تبخال بدین صورت است که کافیست ژل استخراج شده از برگ های آلوئه ورا را روی ناحیه آسیب دیده با نوک انگشتان خود اعمال کنید و اجازه دهید تا خشک شود و سپس با آب گرم بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید.

ماست

ماست حاوی لیزین می باشد که می تواند از فعال شدن ویروس تبخال جلوگیری و سبب بهبود تبخال شود شما می توانید از ماست به عنوان یک ماسک صورت برای درمان تبخال استفاده نمایید.

برای این کار کافیست تا یک عدد تخم مرغ، یک فنجان ماست و یک قاشق غذاخوری عسل را با هم ترکیب کنید تا یک ماسک غلیظ به دست آورید و با استفاده از یک تکه پنبه، آن را روی تب خال خود قرار دهید و بعد از حدود نیم ساعت با آب گرم بشویید.

خمیر دندان

خمیردندان حاوی عناصری مانند:جوش شیرین، هیدروژن پراکسید، الکل و منتول است که به خشک کردن سریع تبخال کمک می کند. علاوه بر این، سدیم لوریل سولفات می تواند در عرض یک تا دو روز اندازه طبخ آن را کاهش دهد.

کمی از خمیر دندان سفید کننده را روی تبخال اعمال نمایید، اجازه دهید دو ساعت بماند و بعد با یک دستمال مرطوب پاک کنید و سپس وازلین بمالید تا به زودی بهبود حاصل شود.

روغن درخت چای

پماد تبخال

روغن درخت چای به دلیل خواص ضد التهاب و ضد درد و همچنین داشتن ترپنس و فنیلپروپانویید دارای خواص ضد ویروسی می باشد و می توانند به روند بهبود سریع تر تبخال کمک نمایند.

برای رقیق کردن روغن درخت چای، یک – نیم اونس روغن گیاهی به 10 قطره روغن درخت چای رقیق کنید. همچنین می توانید پنج قطره روغن اسانس گل شمعدانی و دو قطره روغن نعناع را اضافه کرده و 3الی 4 بار در روز روی محل تبخال قرار دهید تا تاثیر آن را ببینید.

پماد تبخال

امروزه پماد هایی به عنوان پماد تبخال برای رفع مشکلات تبخال ساخته شده است بدین صورت که باید مقداری از پماد را بر روی محل تبخال قرار داده تا در نتیجه تاثیر فوق العاده آن را دریافت نمایید.

شیوه مصرف پماد تبخال

برای تاثیر پذیری بیشتر از پماد تبخال بهتر است بدین صورت عمل نمایید:

قبل از استفاده از پماد تبخال دست هایتان را بشویید و ناحیه تبخال زده را نیز تمیز کنید.

سپس مقداری از پماد تبخال را بر روی ناحیخ مورد نظر استفاده کنید.

پماد تبخال را باید کاملا بر روی ناحیه تبخال زده بمالید تا تمام این ناحیه را بپوشاند.

اما به خاطر داشته باشید که این دارو فقط باید بر روی پوست مورد استفاده قرار بگیرد. سعی نکنید این دارو را بر روی چشم، واژن دهان یا بینی بزنید چرا که دچار عوارضی جدی خواهید شد.

بعد از استفاده از پماد تبخال به هیچ عنوان از لوازم آرایشی استفاده نکنید چرا که باعث تشدید عفونت می شود مگر اینکه در این باره با پزشک خود مشورت کرده باید و پزشک این کار را بلامانع بداند.

عوارض پماد تبخال

از دسته عوارض مربوط به پماد تبخال می توان به لب های خشک، لب های ترک خورده، سوزش و یا پوسته پوسته شدن اشاره کرد. که البته هیچکدام از این عوارض جدی نیستند اما در صورت تداوم و یا بدتر شدن هر یک از این نشانه ها به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از پماد تبخال عوارض جانبی جدی را به همراه نخواهد داشت اما در صورتی که با هر یک از نشانه های آلرژی مانند خارش، تورم در صورت، تورم در گلو، تورم در زبان یا سرگیجه، کهیر، تاول، مشکلاتی در صحبت کردن و مشکلات تنفسی شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید انقضا پماد تبخال می باشد دقت داشته باشید که اگر انقضای پماد تبخال شما تمام شده است هرگز از آن استفاده نکنید تا دچار عوارض جدی نشوید.

در پایان

تبخال ممکن است برای هر فرد با هر سن و جنسیتی اتفاق بیوفتد و مسئله آنچنان نگران کننده ای نبوده و با رعایت نکات ذکر شده می توانید احتمالات بروز آن را کاهش داده و حتی به بهبود سریع تر آن سرعت ببخشید.

شما برای درمان این عارضه می توانید هم با کمک راهکار های خانگی و هم با کمک پماد تبخال مشکل را رفع نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *