موارد علمی, مادر و کودک

10 مورد از بیماری های رایج کودکان و روش های درمان آنها

بیماری های رایج کودکان

امروزه انواع بیماری های رایج کودکان را مشاهده می کنیم که با توجه به تغییر سبک زندگی مردم شکل میگیرند. تمامی کودکان از همان ابتدا باید تحت مراقبت های پزشکی باکیفیت باشند و مهمترین عامل جلوگیری از بیماری آگاه بودن است. چرا که با آگاهی میتوان از پیش آمدن بسیاری از بیماری های رایج کودکان جلوگیری کرد.

با توجه به اینکه کودکان ممکن است طبع های متفاوتی داشته باشند و یا به دلیل آلرژی دچار بیماری های متفاوتی شوند، برای هر یک راهکارهای متفاوتی ارائه می شود. متخصص کودکان ممکن است درباره انواع روش های درمان با شما صحبت کند. اگر فرزند شما دچار مسائل خاصی است و به بیماری مبتلا می شود با متخصص اطفال حتما در میان بگذارید.

اما برخی از بیماری های رایج کودکان همیشه اتفاق می افتد و با آگاهی میتوان آنها را کنترل کرد. در ادامه به بعضی از این بیماری ها اشاره می کنیم و روش های درمان هر یک را توضیح خواهیم داد. با دارومارکت همراه باشید.

 

انواع بیماری های رایج کودکان

بیماری هایی که معمولا در کودکان پیش می آید و میتوان به راحتی آنها را کنترل در لیست بیماری های رایج کودکان قرار میگیرند.

 

1.گلو درد در کودکان

یکی از بیماری های رایج کودکان گلو درد است که میتواند برای آنها آزاردهنده باشد. اگر گلو درد با ویروس شکل بگیرد به انتی بیوتیک ها نیازی ندارد. به داروی خاصی نیازی ندارد و با گذشت 7 الی 10 روز درمان میگردد.

اما در حالتی که گلو درد ناشی از میکروب باشد، عفونت شکل میگیرد و با نگاه کردن، پزشک نمیتواند آن را تشخیص دهد. برای تشخیص گلودرد میکروبی باید تست آزمایشگاهی خیلی سریع به نام swab گرفته شود. در صورتی که این تست مثبت باشد پزشک برای درمان از آنتی بیوتیک ها استفاده می کند. مصرف آنتی بیوتیک باید یک دوره کامل باشد حتی اگر عفونت بطور کامل از بین رفته باشد این موارد باید بطور کامل مصرف شوند.

نوزادان خیلی کم به گلو درد مبتلا می شوند اما اگر خواهر با برادر بزرگتر آنها به گلو درد مبتلا باشند، احتمال زیادی وجود دارد که آنها هم مبتلا شوند.

 

 

2.گوش درد

دومین بیماری های رایج کودکان گوش درد است که معمولا به خاطر عفونت پیش می آید. فشارهای ناشی از سرماخوردگی یا عفونت های سینوسی، دندان درد که از سمت فک به گوش راه دارد میتواند باعث این بیماری باشد.

برای تشخیص عفونت گوش متخصص اطفال آن را بررسی می کند که معمولا در مطب انجام می شود و بهترین روش تشخیص بیماری است. اگر گوش درد همراه با تب باشد هر دو گوش را مبتلا می کند و معمولا برای معالجه آنتی بیوتیک ها تجویز می شوند.

معمولا گوش دردها بیشتر تحت تاثیر ویروس ها شکل میگیرند و نیازی به آنتی بیوتیک ها ندارند. اگر پزشک تشخیص دهد که بیماری گوش درد ناشی از ویروس است انواع روش های درمان را به شما آموزش خواهد داد.

 

3.عفونت های ادراری – یکی از مهمترین بیماری های رایج کودکان

یکی دیگر از بیماری های رایج کودکان عفونت های مثانه است که معمولا با تجمع باکتری ها و مجاری ادراری رخ می دهند. عفونت های ادراری میتوانند از زمان نوزادی تا ده سالگی و همچنین تا بزرگسالی شکل بگیرند.

عفونت های ادراری با علائمی مانند درد، سوختگی در طول ادرار، خیس کردن رختخواب بطور تصادفی، شکم درد یا کمر درد و ادرارهای مکرر و فوری همراه هستند. پزشک برای تشخیص عفونت های ادراری به آزمایش عفونت ادرار نیاز دارد که بر اساس باکتری یافت شده در آن تعیین می شود.

 

4.چاقی در کودکان

یکی از رایج ترین بیماری های کودکان که در چندسال اخیر رشد دو تا سه برابری داشته است، چاقی در کودکان می باشد. طبق تحقیقات انجام شده در سال 2010 بیش از یک سوم کودکان و نوجوانان در جهان دچار چاقی و اضافه وزن بوده اند.

چاقی و اضافه وزن به عنوان داشتن وزن اضافی برای قدی خاص تعریف می شود که این وزن می تواند بخاطر چربی، آب، استخوان یا ماهیچه و ترکیبی از این عوامل صورت گیرد. در واقع چاقی با داشتن اضافه وزن تعریف می شود و در نتیجه سبب عدم تعادل کالری میگردد.

سوزاندن کالری خیلی کم در ازای کالری دریافتی که از عوامل ژنتیکیف رفتاری و محیطی تاثیر میگیرد، میتواند تعریف درستی از چاقی و اضافه وزن باشد. با گذشت زمان اگر چاقی درمان نشود، کودکان چاق به بزرگسالان چاق تبدیل می شوند و همین امر باعث بروز مشکلاتی مانند بیماری های قلبی، دیابت نوع 2، سکته، انواع مختلف سرطان و استئوآرتریت می شود.

 

5.برونشیت

بیماری برونشیت یکی دیگر از بیماری های رایج است که باعث شکل گیری یک عفونت بزرگ در مجاری تنفسی در ریه ها می شود که معمولا بزرگسالان به آن متبلا می شوند. معمولا از واژه “برونشیت” برای توصیف ویروس قفسه سینه مورد استفاده قرار میگیرد که به آنتی بیوتیک ها برای درمان نیازی ندارد.

 

6.دیابت در کودکان – یکی از جدی‌ترین بیماری های رایج کودکان

یکی دیگر از بیماری های رایج کودکان دیابت است که در کودکان دو نوع دارد. اولین دیابت سلول های تولید کننده انسولین را از بین برده و برای ادامه حیات به تزریق انسولین نیاز است. نوع دوم که معمولا بزرگسالان به آن مبتلا می شوند و در کودکان هم گاها مشاهده می شود، بخاطر افزایش وزن و عدم فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف انرژی است که با رژیم غذایی درست و یا قرص و انسولین قابل درمان است. کودکان معمولا پس از گذراندن 10 سالگی به دیابت نوع 2 مبتلا خواهند شد و بیشتر این بیماران سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.

 

7.عفونت های پوستی

عفونت های پوستی یکی دیگر از بیماری های رایج کودکان است که برای درمان آن به آزمایش پوست یا swab نیاز است تا بهترین روش درمان تعیین شود. در صورتی که کودک شما دارای سابقه MRSA، عفونت استاف یا سایر باکتری های با مقاومت بالا است، همچنین اگر سایر اعضای خانواده در معرض یا تماس با باکتری های مقاوم هستند، این موارد را حتما به پزشک اطلاع دهید.

 

 

8.اختلالات تشنج

یکی دیگر از بیماری های رایج کودکان اختلالات تشنج است که از فعالیت های الکتریکی غیرطبیعی در مغز اتفاق می افتد. در طول یک تشنج کودک ممکن است دچار ناهنجاری هایی در احساسات یا عواطف شود، عضلاتش را به طور غیرطبیعی تکان دهد، هوشیاری خود را از دست بدهد و یا به اطرافیان خیره گردد.

داشتن تشنج دلیلی برای داشتن بیماری صرع نیست. معمولا قبل از تشخیص صرع تعدادی تشنج در کودک اتفاق می افتد. در حالتی که کوئک شما دچار تشنج های خفیف است به پزشک معالج مراجعه کنید. یک کودک دچار تشنج باید توسط متخصص عصب شناسی ویزیت شود تا درمانی برای آن تجویز گردد.

 

9.اختلالات ژنتیکی و سندروم داون

یکی دیگر از رایج ترین بیماری های کودکان سندروم داون است که با چالش های فیزیکی و ذهنی همراه است. این بیماری که از سندروم داون نشات میگیرد از نظر شدت بیماری بسیار متغیر است و میتواتد باعث بروز مشکلاتی از حد متوسط تا جدی باشد.

سندورم داون میتواند اصلی ترین عامل ژنتیکی برای یادگیری در کودکان باشد. شاید شنیده باشید که سندروم داون به دلیل یک کروموزوم اضافی شکل میگیرد اما هنوز نمیدانیم که دقیقا چه فاکتورهایی باعث شکل گیری آن می شود.

 

10.بیماری کم خونی داسی شکل

یکی دیگر از بیماری های رایج کودکان که ارثی نیز هستن بیماری کم خونی یا سلول داسی است که میزان هموگلوبین درون سلول های قرمز خون را تحت تاثیر قرار می دهد. هموگلوبین داسی باعث میشود که گلبول های قرمز شبیه هلال شده و خون شکل سفت و سخت و چسبناک به خود بگیرد که همین امر سبب بسته شدن رگ های خونی کوچک می شود. با توجه به اینکه چه کسی در خانواده دچار این بیماری شود، حملات میتوانند دردناک، گرفتگی عضلات، مرگ بافتی و عولرض جدی همراه داشته باشد.

درمان قطعی برای بیماری کم خونی داسی وجود ندارد، کودکان مبتلا به این بیماری باید تحت مراقبت های پزشک قرار گیرند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

 

جمع بندی

اغلب علت بیماری رایج در کودکان این است که هنوز بدن آنها تکامل نیافته است و نسبت به بیماری ها و عوامل محیطی و رفتاری آسیب پذیرتر و حساس تر هستند. بنابراین وطایف ما والدین است که با آگاهی کامل مراقبت های جدی از فرزندانمان داشته باشیم. اگر کودک شما علائم غیرطبیعی و مشکوکی دارد برای اطمینان خاطر سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *