موارد علمی

7 راه درمان زخم های بعد از جراحی

افراد زیادی به دلیل بیماری، تصادف، بریدگی و … روی بدن خود جراحت و آسیب دیدگی دارند که ممکن است جای آن بعد از مدت ها روی پوست باقی مانده باشد. این جای زخم ها بسیار آزاردهنده هستند به همین سبب افراد سعی می کنند با استفاده از روش های مختلف جای زخم جراحی را ترمیم کنند تا پوست یکدست و صاف شود

7 راه درمان زخم های بعد از جراحی

افراد زیادی به دلیل بیماری، تصادف، بریدگی و … روی بدن خود جراحت و آسیب دیدگی دارند که ممکن است جای آن بعد از مدت ها روی پوست باقی مانده باشد. این جای زخم ها بسیار آزاردهنده هستند به همین سبب افراد سعی می کنند با استفاده از روش های مختلف جای زخم جراحی را ترمیم کنند تا پوست یکدست و صاف شود.

بر اثر حوادث مختلف ممکن است جای زخم جراحی یا اسکار روی پوست بدن باقی بماند. باقی ماندن جای زخم روی پوست به عوامل مختلفی وابسته می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به عمق زخم، محل زخم، زاویه ی زخم، رنگ پوست فرد، ضخامت زخم، اندازه زخم و …. اشاره کرد.

به طور مثال هر چقدر که زخم عمیق تر باشد، جای آن دیر تر خوب می شود و باید از روش های پیچیده تری برای درمان آن استفاده کرد. به علاوه اگر اندازه ی زخم نیز بزرگ تر باشد، آزاردهنده تر می شود و توجه زیادی را به خود جلب می کند که این امر اعتماد به نفس افراد را پایین می آورد.

برخی از قسمت های پوستی بدن سفت تر و ضخیم تر هستند که در این صورت جای زخم در آن محل دیرتر خوب می شود. علاوه بر آن زخم روی صورت، زیبایی خانم ها و آقایان را تحت تاثیر قرار می دهد، به همین سبب باید به سرعت به درمان و رفع آن پرداخت.

معرفی بهترین روش های درمان جای زخم جراحی

در حال حاضر روش های مختلفی اعم از جراحی و غیر جراحی برای درمان جای زخم جراحی روی پوست افراد وجود دارد. برخی از روش های خانگی نیز می توانند برای از بین بردن جای زخم و بخیه بسیار موثر باشند. در این بخش برخی از مهم ترین روش های درمانی برای رفع جای زخم را بازگو می کنیم.

  1. ورق و ژل سیلیکونی

یکی از بهترین روش ها برای درمان جای زخم جراحی، استفاده از ژل سیلیکونی می باشد. این ژل در تمام داروخانه ها موجود است و شما می توانید به راحتی و بدون نسخه این ژل را خریداری کنید. استفاده از این ورقه های ژلی سیلیکونی باعث می شود که زخم به مرور زمان بهبود پیدا کند و جای زخم از بین برود. به همین سبب بسیاری از پزشکان بعد از جراحی نیز این ورق ها را برای بیمار تجویز می کنند تا جای بخیه به راحتی از بین برود.

  1. آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی از موادی است که برای از بین بردن جای زخم جراحی بسیار مناسب می باشد. درون برگ های این گیاه یک ماده ی ژل مانند وجود دارد که برای درمان سوختگی و بریدگی بسیار مناسب می باشد. برای استفاده از آن باید ژل درون برگ های آلوئه ورا را جدا کنید و آن را به صورت دایره ای به محل زخم ماساژ دهید. بعد از ماساژ اجازه دهید، نیم ساعت روی زخم و بریدگی شما باقی بماند. این کار را دو مرتبه در روز انجام دهید تا نتیجه ی آن را به خوبی مشاهده کنید. حواستان باشد که این ژل را تنها برای زخم های بسته شده استفاده کنید و نباید آن را برای زخم های باز به کار ببرید.

 

  1. روغن های طبیعی

یکی دیگر از روش های موثر برای از بین بردن جای زخم جراحی، روغن های طبیعی مانند، روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن اسطوخودوس، روغن درخت چای و روغن ویتامین E می باشد. هر کدام از این روغن ها می تواند برای از بین بردن جای زخم موثر باشد.

به طور مثال روغن نارگیل را کمی گرم کنید و مقداری از آن را روی محل بریدگی ماساژ دهید و اجازه دهید یک ساعت در محل باقی بماند. روغن زیتون نیز به همین شیوه مورد استفاده قرار می گیرد.

ویتامین E یکی از ویتامین های مورد نیاز برای پوست می باشد که برای از بین بردن جای زخم جراحی نیز بسیار مناسب می باشد. برای استفاده از این روغن، کپسول را باز کنید و مواد درون آن را روی محل مورد نظر بزنید و اجازه دهید 20 دقیقه باقی بماند.

  1. عسل

عسل یکی از مواد خوراکی است که دارای اثرات درمانی برای پوست هایی است که دچار بریدگی و آسیب دیدگی شده اند. برای استفاده از عسل باید مقداری از آن را روی جای زخم بزنید و با یک بانداژ، دور آن را بپوشانید تا به لباس برخورد نداشته باشد. اجازه بدهید این بانداژ یک شبانه روز روی پوست شما باقی بماند. بهتر است عمل بانداژ کردن را شب انجام بدهید و تا زمان صبح آن را باز نکنید. صبح محل مورد نظر را با آب گرم بشویید.

برای استفاده از عسل می توانید آن را به تنهایی یا همراه با شکر کریستالی به بدن خود بزنید. این کار را می توانید دوبار در هفته انجام دهید تا نتایج آن را به سرعت مشاهده کنید.

 

  1. سرکه سیب

یکی دیگر از روش های موثر برای از بین بردن جای زخم جراحی، استفاده از سرکه سیب می باشد. برای این کار مقداری سرکه سیب را با آب مخلوط کنید و با استفاده از پنبه این مخلوط را به محل مورد نظر بزنید. روزی یک مرتبه این کار را انجام دهید تا اثرات آن را روی زخم خود مشاهده کنید.

علاوه بر آن می توانید با استفاده از عسل، آب و سرکه سیب یک ترکیب خمیری شکل درست کنید و آن را روی پوست خود بزنید. اجازه دهید این ترکیب حدود 30 دقیقه روی پوست شما باقی بماند بعد از این زمان آن را با آب گرم شست و شو دهید.

 

  1. استفاده از روش های بدون جراحی

اگر جای زخم شما زیاد و یا عمیق باشد، نمی توان به راحتی از دست آن ها خلاص شد. به همین سبب روش های سنتی و خانگی در این امر تاثیرگذار نیستند و باید از روش های پزشکی نوین استفاده کرد. از مهم ترین روش های بدون جراحی برای از بین بردن جای زخم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • لایه برداری پوست به صورت شیمیایی
  • تزریق و استفاده از کرم کورتیزون و استروئید
  • استفاده از لیزر
  • به کارگیری روش سرما درمانی
  • رادیو درمانی
  • تزریق ژل و چربی
  • کارگذاشتن پروتز و تزریق کلاژن

به روش های بالا، روش های غیر جراحی گفته می شود که برای از بین بردن جای زخم جراحی مورد استفاده قرار می گیرند. هر کدام از این روش ها می توانند به تنهایی جای زخم و بخیه را از بین ببرند و در کنار آن اثرات مثبت دیگری نیز روی پوست صورت و بدن افراد داشته باشند.

به طور مثال از لیزر برای از بین بردن جای بخیه و زخم استفاده می شود و در کنار آن می توان لکه های پوستی و جای جوش باقی مانده روی پوست را نیز از بین برد.

از مهم ترین مزایای روش های غیر جراحی می توان به سرعت بالای درمان، نداشتن دوره نقاهت، کارایی بالا، سرعت بالای بازدهی و … اشاره کرد.

 

  1. استفاده از روش های جراحی

اگر جای زخم بزرگ و عمیق باشد و نتوان آن را به وسیله ی درمان های خانگی و روش های غیر جراحی درمان کرد، پزشک مجبور است که از روش های جراحی استفاده کند. زیرا استفاده از روش های جراحی مزایای بسیار زیادی دارد. از مهم ترین این مزایای می توان به ایجاد ناراحتی کمتر، کاهش التهاب پوست، انعطاف پذیری پوست و … اشاره کرد.

از مهم ترین روش های جراحی برای درمان جای زخم جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

بریدن جای زخم: برای این کار پزشک اسکار های روی پوست را بر می دارد و به وسیله ی بخیه های نازک تر، محل زخم را دوباره می بندد. این کار باعث می شود که جای زخم باریک شود و توجه زیادی را جذب نکند.

پیوند پوست: اگر زخم بزرگ باشد و قسمت زیادی از پوست را درگیر کرده باشد باید از روش های پیچیده تر استفاده کرد. در این صورت فرد کشیدگی زیادی در پوست احساس می کند و باید از روش پیوند پوست استفاده شود.

زد پلاستی، جراحی فلپ، گسترش بافت و …. از دیگر روش های جراحی برای از بین بردن جای زخم جراحی می باشند که پزشک با توجه به شرایط زخم شما یکی از آن ها را انتخاب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *